Nieuwe Ford Tourneo Courier

Ford introduceert de nieuwe Ford Tourneo Courier

24/01/2024

Weekendtrips vol actie met vrienden en familie, genoeg ruimte voor de honden en sportspullen - plus een kit voor doe-hetzelf, werk of roadtrips. Een non-stop leven vraagt om een voertuig dat alles aankan wat er op hem afkomt.


 • Ons nieuwste familielid...

  Maak kennis met de gloednieuwe Tourneo Courier.1 Gebouwd voor avontuur en klaar om te spelen, de multi-activity auto verpakt SUV stijl en praktische functies in een stad vriendelijke voetafdruk die vijf personen plaats biedt met bagageruimte op overschot.

 • Ford Tourneo Courier
 • Hij wordt gebouwd in de geavanceerde Ford Otosan productiefaciliteit in Craiova, Roemenië, waar ook de Puma - Ford's best verkochte personenwagen in Europa - wordt geproduceerd.

  Daarnaast is de Transit Courier volledig verbonden dankzij de nieuwste technologie van Ford Pro Software, met de reeds ingebouwde modem die alle data verstuurt en zo de efficiëntie in het wagenpark vergroot.2

  De elektrische versie van de Tourneo Courier zal de line-up vervolledigen later dit jaar.


 • Het voltallige Tourneo-team

  De Ford Tourneo Courier met vijf zitplaatsen completeert de veelzijdige Tourneo-familie van de volgende generatie en is nu in heel Europa te koop.

  Ford biedt ook de Tourneo Connect aan met tot zeven zitplaatsen en de Tourneo Custom met tot negen zitplaatsen. Allemaal bieden ze uitstekende ruimte, functionaliteit en stijl, ideaal voor klanten met een actieve en avontuurlijke levensstijl.

  Tourneo Courier Trend biedt ruimte, connectiviteit en SUV-stijl design in een praktische, betaalbare multi-activity auto.

  De premium Titanium-serie voegt lichtmetalen velgen, chroom details rond de grille en koplampen en verbeterde interieurkenmerken toe voor meer comfor.

  De populaire Active serie verhoogt de avontuurlijke styling met zwarte bekleding, skid plates voor en achter, unieke lichtmetalen velgen en afwerkingen voor het interieur.


 • Ford Tourneo Courier render
 • Ontworpen om op te vallen

  Vroege schetsen legden het karakter van de Tourneo Courier vast. De unieke tweekleurige lak van de begeerlijke Active-serie, de gefreesde lichtmetalen velgen en de bekleding van de carrosserie maakten al deel uit van de visie.

  Ford ontwerpteams verfijnden de details van schetsen tot plaatwerk. Een gedurfde, rechtopstaande grille met geïntegreerde koplampen benadrukt de breedte en stoerheid van het gedurfde design.

 • De Bursting Green lak met de contrasterende witte daklijn geeft de Tourneo Courier Active een uniek karakter. De sterke lijnen met SUV-invloeden omsluiten een ruime cabine met grote ramen en meer ruimte dan ooit tevoren.3


 • “We hebben de Tourneo Courier ontworpen om klanten te helpen het beste uit het leven te halen - of ze nu op stap zijn met familie en vrienden of thuiskomen met de achterbank opgeklapt en de fietsen achterin - en het exterieurontwerp weerspiegelt dat 'no-nonsense' karakter. Het SUV-geïnspireerde ontwerp is robuust van buiten en ruim van binnen, en biedt een stoere, gretige partner voor de drukke levensstijl van onze klanten,” zei Amko Leenarts, design director, Ford, Europa.


 • Nieuw interieur maakt leven makkelijker

  De digitale ervaringen van het interieur worden standaard gevoed door een ingebouwde modem die draadloze software-updates voor meerdere modules mogelijk maakt. Nieuwe eigenschappen van de cockpit zijn onder andere SYNC 4, een draadloos oplaadpad, een ingebouwde telefoonhouder en meer handige opbergvakken.

 • Ford Tourneo Courier bestuurderszetel en aanraakscherm
 • SYNC 4 infotainment plaatst muziek, podcasts, navigatie en vele voertuiginstellingen binnen handbereik.5 In de Tourneo Courier kunnen al deze functies worden bediend via een centraal touchscreen van acht inch.

  Een digitaal clusterdisplay vervangt de traditionele analoge wijzerplaten. Bestuurders kunnen hun snelheid, verkeersborden, navigatiewaarschuwingen en andere voertuiginformatie tegelijkertijd bekijken en de zijdelingse displays naar eigen voorkeur configureren.

 • Een draadloos oplaadpad,6 USB-poorten en standaard draadloze telefoonspiegeling via Android Auto en Apple CarPlay helpen de inzittenden om verbonden te blijven.7

  Geen voorruitzuigers of ventilatieroosters meer. Bestuurders die een telefoon gebruiken voor navigatie, muziek of handsfree bellen kunnen hem vastklemmen aan de ingebouwde telefoonhouder om hem op een veilige maar zichtbare plaats te houden.

  Meer handige opbergvakken op het dashboard en in de portieren kunnen snacks, waterflessen, vochtige doekjes, USB-kabels en bonnetjes worden opgeborgen om het interieur netjes en veilig te houden.


 • Ford Tourneo Courier ruimte achterin
 • Boordevol praktische eigenschappen

  Dankzij een geoptimaliseerd carrosserieontwerp is het interieur van de Tourneo Courier aanzienlijk ruimer en praktischer dan dat van het vorige model, met meer ruimte voor zowel passagiers als bagage.3 Met meer dan 44 procent meer bagageruimte,3 hoeft u niet licht in te pakken.

 • Dankzij de grote achterklep kan de regen worden tegengehouden wanneer gezinnen de kofferbak vullen of hun regenlaarzen aantrekken, en een optioneel volumetrisch alarm zorgt ervoor dat de Tourneo Courier en zijn inhoud veilig blijven.

  Modderige laarzen? In de kofferbak
  Om de bagageruimte schoon te houden - of ruimte over te laten voor de honden - kunnen eigenaren gebruik maken van nieuwe opbergvakken in de zijpanelen voor modderige spullen of losse voorwerpen. Met de achterbank neergeklapt biedt de Tourneo Courier royaal plaats aan grotere voorwerpen met een bagageruimte van maximaal 2.162 liter.3

  Ruime zitplaatsen voor vijf personen
  Elke Tourneo Courier wordt geleverd met een achterbank met drie zitplaatsen die meer hoofd- en schouderruimte biedt dan het oude model. De stoelen zijn 60/40 deelbaar en kunnen worden opgeklapt om voorwerpen tot 1,4 meter lang te vervoeren.3

  Een slim tintje in het interieur
  De Tourneo Courier Active is ontworpen voor avonturen buitenshuis - tot en met de stoelen. Ze zijn deels bekleed met zachte technische stof die gemakkelijk schoon te maken is, niet wordt aangetast door natte kleding en in de winter niet koud aanvoelt.

  Kindveilige toegang aan de achterkant
  De wijd openschuivende zijdeuren maken het gemakkelijk om aan boord te springen of jonge kinderen in hun stoeltje vast te maken. Ze helpen ook voorkomen dat andere auto's beschadigd raken of per ongeluk een deuk oplopen bij het openen van de achterdeur in krappe parkeervakken


 • Ford Tourneo Courier op een weg van achteren gezien
 • Efficiënte, plezierige rit

  Een vertrouwenwekkende rijdynamiek, een snel reagerende Ford EcoBoost turbobenzinemotor eneen snel schakelende nieuwe automatische versnellingsbak maken de Tourneo Courier gemakkelijk en comfortabel om mee te rijden in de stad of op de open weg.


 • Elke Tourneo Courier maakt gebruik van de technologische mogelijkheden en verbeterde capaciteiten van het nieuwste compacte voertuigplatform van Ford en wordt standaard geleverd met een uitgebreide reeks geavanceerde hulpsystemen voor de bestuurder:8

  • Lane-Keeping System9
  • Pre-Collision Assist
  • Intelligent Speed Assist
  • Traffic Sign Recognition
  • Driver Alert
  • Wrong Way Alert
  • Cruise Control
 • Afhankelijk van de gekozen serie en opties kunnen klanten ook genieten van:

  • Blind Spot Information System
  • Cross-Traffic Alert
  • Intelligent Adaptive Cruise Control met Lane Change Assistance – inclusief Stop & Go-functie op modellen met automatische transmissie
  • Intersection Assist10
 • Naast de nieuwe bestuurdersassistentievoorzieningen maken standaard parkeersensoren achter het voertuig het rijden in de stad gemakkelijker,8 terwijl een draaicirkel van 10,7 meter van stoeprand tot stoeprand en een totale lengte van minder dan 4,4 meter de wendbaarheid en toegang tot krappe ruimtes verbeteren.


 • Ford Tourneo Courier motor
 • Meer vermogen

  Alle Tourneo Courier-modellen worden aangedreven door een verbeterde 1,0-liter EcoBoost turbobenzinemotor die 125 pk levert - 25 procent meer vermogen dan het vorige model.1, 11 Auto Start-Stop en een Active Grille Shutter zijn standaard voor een optimale energiezuinigheid.

  Naast de handgeschakelde zesversnellingsbak kunnen klanten nu ook kiezen voor een nieuwe zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling.

 • De dubbele versnellingen van het systeem zorgen voor snel en soepel schakelen zonder koppelverlies en verbeteren de efficiëntie bij lage snelheden in vergelijking met de handgeschakelde versnellingsbak.


 • Interesse in de Ford Tourneo Courier?

  Bekijk dan onze nieuwe Ford Tourneo Courier product pagina waar u alles te weten kunt komen. Heeft u specifieke vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via ons online contact formulier!  • [1] Ford Tourneo Courier gehomologeerde CO2-emissie 150-167 g/km WLTP, gehomologeerd brandstofverbruik 6,6-7,3 l/100 km WLTP
   De officieel gehomologeerde waarden van het rijbereik en het energieverbruik van de Ford E-Tourneo Courier zullen dichter bij de verkoopdatum worden gepubliceerd. In overeenstemming met met de Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP). Gepubliceerde actieradius (beoogde streefwaarde volgens WLTP) kan worden bereikt met een volledig opgeladen accu – afhankelijk van de bestaande serie en accuconfiguratie. Het werkelijke bereik kan variëren als gevolg van verschillende factoren (bijv. weersomstandigheden, rijstijl, routeprofiel, staat van het voertuig, leeftijd en staat van de lithium-ionbatterij).
   Het opgegeven WLTP-brandstof-/energieverbruik, de CO2-uitstoot en de elektrische actieradius worden bepaald aan de hand van de technische voorschriften en specificaties van de Europese Verordeningen (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151, zoals laatstelijk gewijzigd. De toegepaste standaard testprocedures maken het mogelijk vergelijking tussen verschillende voertuigtypen en verschillende fabrikanten.
  • [2] Oostenrijk, België, Groot-Brittannië, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Spanje, Roemenië, Zweden, Zwitserland, Turkije.
  • [3] Lading en laadvermogen beperkt door gewicht en gewichtsverdeling.
  • [4] FordPass Connect, de FordPass-app en de gratis Connected Service zijn vereist voor functies op afstand (zie de voorwaarden van FordPass voor meer informatie). Verbonden service en functies zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van compatibele netwerken. Evoluerende technologie/mobiele netwerken/voertuigmogelijkheden kunnen een beperking vormen voor functionaliteit en verhinder de werking van aangesloten functies. Verbonden service is exclusief Wi-Fi-hotspot.
  • [5] Rijd niet terwijl u wordt afgeleid of terwijl u handheld-apparaten gebruikt. Gebruik waar mogelijk spraakgestuurde systemen. Sommige functies kunnen worden vergrendeld terwijl de voertuig in de versnelling staat. Niet alle functies zijn compatibel met alle telefoons.
  • [6] Beschikbaar Qi draadloos opladen is mogelijk niet compatibel met alle mobiele telefoons
  • [7] Vereist een telefoon met actieve dataservice en compatibele software. SYNC 4 heeft geen controle over producten van derden tijdens gebruik. Derde partijen zijn uitsluitend verantwoordelijk voor hun respectievelijke functionaliteit.
  • [8] Rijhulpsystemen zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de behoefte van de bestuurder om het voertuig onder controle te houden. Het vervangt geen veilig rijden. Zie de gebruikershandleiding voor details en beperkingen
  • [9] Het Lane-Keeping System regelt de besturing niet. Rijhulpsystemen zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de behoefte van de bestuurder om het voertuig te besturen. Het is geen vervanging voor veilig rijden. Zie de gebruikershandleiding voor details en beperkingen.
  • [10] Rijhulpsystemen zijn aanvullend en vervangen niet de aandacht, het beoordelingsvermogen en de behoefte van de bestuurder om de auto onder controle te houden. Intersection Assist doet dat wel. Intersection Assist detecteert niet alle voertuigen op kruispunten, voetgangers of fietsers. Het is geen vervanging voor veilig rijden. Zie de gebruikershandleiding voor details en beperkingen.
  • [11] Vermogens en koppel op basis van premium brandstof volgens de SAE J1349-norm®. Uw resultaten kunnen afwijken.Nieuws

Promoties

 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PRIVATE LEASE | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT CHASSIS CABINE

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT

  Transit Trend - in Financiële Renting

  Transit Trend - in Financiële Renting
 • Bekijk de laatste promoties
Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws