Nieuwe Ford Focus met opgewaardeerde connectiviteit

22/10/2021

Ford onthulde vandaag voor het eerst zijn nieuwe Focus. De middelgrote gezinswagen meet zich een expressieve nieuwe look en zuinige geëlektrificeerde aandrijflijnen aan, alsook geavanceerde connectiviteits- en rijhulpsystemen die het bezit en de rijervaring eenvoudiger en aangenamer maken.

Een nieuwe versie van Fords ‘mensgerichte’ designfilosofie geeft het Focus-koetswerk meer zelfvertrouwen en durf, evenals een meer opvallende benadering voor de Titanium-, ST-Lineen Active-uitvoeringen. Elk van deze versies krijgt unieke stijlelementen die hun individuele karakter uitdrukken, met een rijkelijk uitgerust optioneel X-pakket en een uitgebreid Vignalepakket voor de ultieme luxe en exclusieve designkenmerken. De nieuwe Focus introduceert Fords SYNC 4-technologie bij een groter aantal klanten, en laat ze genieten van cloud-ondersteunde navigatie en een geconnecteerde spraakbediening die natuurlijke gesproken commando’s begrijpt. SYNC 4 wordt ondersteund door een volledig nieuw, toonaangevend2 13,2”-scherm met landschapsweergave en een intuïtieve interface, ontworpen om moeiteloos door een brede waaier aan rij- en comfortvoorzieningen te navigeren. De technologie maakt ook draadloze Ford Power-Up-updates mogelijk om de functionaliteit in de loop der tijd te verbeteren.

Nieuwe Ford Focus  Nieuwe Ford Focus achterbak  Ford Focus & ST-Line 

Maak een afspraak

Geavanceerde rijhulpsystemen die voor het eerst op de Focus worden geïntroduceerd, zijn onder meer de dodehoekassistent3 , die de dode hoek van de bestuurder controleert op voertuigen die achteraan naderen, en die tegenstuurt om de bestuurder te waarschuwen en een rijstrookwissel te ontmoedigen wanneer hij een dreigende aanrijding detecteert.

De nieuwe Focus wijdt ook een optionele automatische transmissie in voor de brandstofbesparende ‘EcoBoost Hybrid’-aandrijving met 48V-batterij en vermogens tot 155 pk. De Powershift-zeventrapsautomaat met dubbele koppeling maakt rijden minder veeleisend – met name in stads- en fileverkeer – en vult de elektrisch ondersteunde prestaties van de hybrideaandrijving aan om het typische rijplezier van de Focus te verzekeren.

Ford verbeterde ook de 1.653 liter grote bagageruimte4 van de Focus Clipper om de functionaliteit te verhogen. Bovendien reageert de constructeur op feedback van klanten met de introductie van een nieuwe natte zone, eenvoudig te reinigen tapijten en zijbekledingen, en een verticale verdeler voor een eenvoudige en doeltreffende organisatie van de bagageruimte. En, uiteraard, is er ook de vijfdeurshatchback.

Bovendien onthulde Ford vandaag ook de nieuwe Focus ST, ontwikkeld door Ford Performance. Met zijn sportieve nieuwe koetswerkstijl en lichtmetalen velgen, zijn opvallende kleur ‘Mean Green’ en zijn volledig nieuwe, intern ontwikkelde Performance-zetels blijft de Focus ST verkrijgbaar met een uiterst performante EcoBoost-benzinemotor en een vijfdeurs- of Clipper-koetswerk.

“De Ford Focus is al meer dan 20 jaar een succesverhaal en zijn aantrekkingskracht was altijd al gebaseerd op een verleidelijk design en onovertroffen rijdynamiek,” aldus Roelant de Waard, general manager Passenger Vehicles bij Ford of Europe. “Met de nieuwe SYNC 4-generatie, die over een geconnecteerd navigatiesysteem met het grootste scherm in het segment beschikt, kunnen kopers van de nieuwe Focus genieten van een betere digitale ervaring die naadloos aansluit bij hun leven.”

Modern, fris Focus-design
De nieuwe Focus introduceert een fris en zelfverzekerd koetswerk, geïnspireerd door Fords ‘mensgerichte’ designfilosofie, die elke nieuwe Focus-variant een unieke persoonlijkheid geeft.

Het nieuwe motorkapdesign verhoogt de hoogte van de voorkant voor een grotere visuele uitstraling over het hele gamma. Het blauwe Ford-ovaal werd van de motorkaplip naar het midden van het grotere bovenste radiatorrooster verplaatst.

De nieuwe led-koplampen zijn standaard op alle nieuwe Focus-versies en omvatten voortaan geïntegreerde mistlichten, die een zuiverder en slanker design voor de onderkant en een opvallende, doelgerichte lichtsignatuur creëren. De vijfdeurs- en Clipper-modellen hebben verdonkerde achterlichten voor een hoogwaardige look, terwijl de led-achterlichten van de topversies een nieuw binnendesign kregen, met een donkerder middendeel en een opvallend nieuw lusvormig lichtpatroon.

Elke nieuwe Focus-versie krijgt unieke designdetails, waarbij het bovenste radiatorrooster en de rest van de voorkant verschillende persoonlijkheden weerspiegelen en meer differentiatie creëren over het hele gamma. De Connected- en Titanium-versies beschikken over een brede bovenste radiatorrooster dat zich onderscheidt door een glanzende chroomrand en sterke horizontale spijlen en dat wordt aangevuld met zijdelingse luchtinlaten die aan het onderste radiatorrooster vertrekken. Bovendien kreeg de Titanium-uitvoering een warm geperste chroomafwerking voor de bovenste spijlen van het radiatorrooster.

Het sportievere karakter van de op Ford Performance geïnspireerde ST-Line-versie uit zich in een uniek geproportioneerd, trapeziumvormig bovenste radiatorrooster, ondersteund door een glanzend zwarte honingraatafwerking, bredere zijdelingse luchtuitlaten en een dieper onderste radiatorrooster. De ST-Line-versies beschikken tevens over zijschorten, een diffuser achteraan en een discrete achterspoiler.

De avontuurlijke Active-versie put inspiratie uit SUV-designelementen voor een robuustere look. Een breder bovenste radiatorrooster met meer uitgesproken verticale lijnen, een dieper onderste radiatorrooster en grotere zijdelingse luchtuitlaten vullen de verhoogde rijhoogte en de zwarte sierlijsten aan.

De uitgebreide beschikbaarheid van het Vignale Pack, dat het X Pack voor de nieuwe Focus aanvult, introduceert de ultieme luxe-uitrusting voor de Titanium, ST-Line en Active. Behalve zijn uitgebreide uitrusting en interieurafwerking introduceert de Vignale-uitvoering een satijnafwerking voor het bovenste radiatorrooster en de zijdelingse luchtinlaten in plaats van de koetswerkkleur, evenals exclusieve lichtmetalen velgen. De nieuwe Focus krijgt ook vijf nieuwe lichtmetalen velgen over het hele gamma.

“De Focus stond altijd al centraal in onze ‘mensgerichte’ designfilosofie en nu hebben we een gamma gecreëerd dat nog meer persoonlijkheid uitstraalt,” aldus Amko Leenarts, director Design bij Ford of Europe. “Elke Focus ademt kwaliteit en moderniteit, gedreven door technologie, terwijl elke variant een karakter heeft waarmee onze klanten zich emotioneel kunnen verbinden – en dat hun eigen persoonlijkheid weerspiegelt.”

Ford Focus laarsjes achterbak  Ford-Focus-Active-2022  Ford-Focus-interieur-SYNC4 

Maak een afspraak

Geëlektrificeerde prestaties

Het gevarieerde motorgamma omvat geëlektrificeerde opties die bijdragen tot de efficiëntie, het raffinement en de befaamde rijervaring die al meer dan twintig jaar centraal staan in de aantrekkingskracht van de Focus.

Meer Focus-bestuurders zullen kunnen genieten van de verbeterde brandstofefficiëntie en prestaties van de EcoBoost Hybrid-motoren van de nieuwe Focus dankzij de introductie van een optionele Powershift-zeventrapsautomaat, met een WLTP-brandstofverbruik vanaf 5,2 l/100 km en een CO2-uitstoot vanaf 117 g/km.

De Powershift-transmissie met dubbele koppeling biedt niet alleen een minder veeleisende rijervaring met twee pedalen maar staat ook borg voor naadloze acceleraties en snelle, vloeiende schakelovergangen. Ze kan zelfs drie versnellingen tegelijk terugschakelen voor responsieve inhaalmanoeuvres. In de rijmodus ‘Sport’ houdt de automatische versnellingsbak lagere versnellingen aan voor een sportievere respons en biedt de transmissie ook een manuele schakelmogelijkheid, met standaard sportieve schakelhendels op de ST-Line-versies.

De Powershift-automaat draagt ook bij tot de brandstofbesparing door de hybridemotor op het ideale toerental te houden om de efficiëntie te verhogen en door het Auto Start-Stop-systeem te activeren tijdens het uitbollen bij snelheden tot 12 km/u.

De 1.0 EcoBoost Hybrid-aandrijving met 48V-batterij, die verkrijgbaar is met vermogens van 125 en 155 pk, kan ook worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, goed voor een WLTP-brandstofverbruik vanaf 5,1 l/100 km en een CO2-uitstoot vanaf 115 g/km. De hybrideaandrijving vervangt de standaardalternator door een riemaangedreven startmotor/generator (BISG), zodat energie die normaal verloren gaat tijdens het remmen, kan worden gerecupereerd en opgeslagen in een specifieke lithium-ionbatterij. Ook kan de BISG als elektromotor fungeren: hij levert extra koppel om het totale koppel van de motor te verhogen zodat alertere hernemingen mogelijk zijn; verder beperkt hij de inspanning die de motor moet leveren om het brandstofverbruik te verlagen.

De nieuwe Focus is ook verkrijgbaar met Fords 1.0 EcoBoost-benzinemotor met en vermogen van 100 pk en een handgeschakelde zesversnellingsbak. Zijn verbruiks- en uitstootcijfers over de WLTP-cyclus beginnen bij 5,1 l/100 km en 116 g/km CO2. Voorzieningen zoals de dubbele onafhankelijke variabele nokkentiming en de directe hogedrukinjectie dragen bij tot de algemene efficiëntie en responsieve prestaties.

Veelrijders kunnen opteren voor de 1.5 EcoBlue-dieselmotor van Ford. Hij is verkrijgbaar met een vermogens van 120 pk en biedt verbruiks- en emissiecijfers vanaf 4,0 l/100 km en 106 g/km CO2 over de WLTP-cyclus. Beide versies worden aangeboden met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttrapsautomaat en beschikken over een geïntegreerd inlaatspruitstuk, een inertiearme turbo en een hogedrukinjectie om de emissies te beperken en de verbrandingsefficiëntie te verhogen.

De nieuwe Focus beschikt ook over inschakelbare rijmodi. Zo krijgen bestuurders de keuze tussen de modi ‘Normal’, ‘Sport’ en ‘Eco’, die de respons van het gaspedaal, de elektronische stuurbekrachtiging (EPAS) en de automatische versnellingsbak kunnen aanpassen aan het rijscenario. Active-modellen hebben ook een ‘Slippery’-modus om de bestuurder meer vertrouwen te geven in omstandigheden met een beperkte grip, en een ‘Trail’-modus, die werd ontwikkeld om het elan op zachte ondergronden aan te houden.

Nieuwe-Ford-Focus-ST-groen  Ford-Focus-ST-2022  Ford-Focus-ST-interieur 

Maak een afspraak

Technologie die het leven gemakkelijker maakt
De nieuwe Focus integreert naadloos de nieuwste comfort- en rijtechnologieën van Ford voor een comfortabele en geconnecteerde rijervaring.

De Focus is tot nog toe de meest verkochte personenwagen van Ford die kan genieten van het nieuwe communicatie- en entertainmentsysteem SYNC 4 5 . Dat systeem gebruikt een gesofistikeerd algoritme voor machinaal leren om lessen te trekken uit het gedrag van de bestuurder en na verloop van tijd meer gerichte suggesties en zoekresultaten af te leveren.

SYNC 4 wordt ondersteund door een volledig nieuw centraal aanraakscherm van 13,2", met een intuïtieve interface die ervoor zorgt dat bestuurders nooit meer dan een aanraking of twee verwijderd zijn van de toepassingen, informatie of controle die ze nodig hebben. Het nieuwe aanraakscherm bedient ook functies zoals de verwarming en ventilatie, die vroeger werden geactiveerd met fysieke knoppen. Dat resulteert in een zuiverdere en overzichtelijkere middenconsole. Het systeem is ook draadloos compatibel met Apple CarPlay en Android AutoTM, voor een naadloze integratie tussen smartphonefuncties en SYNC 4.

De geavanceerde spraakherkenning stelt inzittenden in staat om natuurlijke gesproken commando’s in 15 Europese talen te gebruiken en combineert gegevens aan boord met internetopzoekingen – mogelijk gemaakt door FordPass Connect – om snel en accuraat te reageren op commando’s voor alles, van entertainment, telefoongesprekken en tekstberichten tot klimaatregeling en weersinformatie.

Het SYNC 4-systeem maakt ook draadloze software-updates via Ford Power-Up mogelijk, die de nieuwe Focus mettertijd nog zullen verbeteren. Bovendien kan het een groot deel van de nieuwe software op de achtergrond of op vooraf geplande tijdstippen installeren, aangezien veel updates weinig tot geen handelingen door de klant vergen. Deze upgrades kunnen de eigendomservaring verbeteren en beperken het aantal garagebezoeken terwijl ze tegelijk de functies, de kwaliteit, de ervaringen, de capaciteiten en het gebruiksgemak verbeteren.

Dankzij de FordPass-app6 zijn bepaalde geconnecteerde diensten toegankelijk via een smartphone, zodat klanten van om het even waar verbonden kunnen blijven met hun wagen. Via een data-abonnement krijgen ze toegang tot functies zoals Remote Start en Voertuigstatus. Met die laatste kunnen ze het brandstofpeil, de levensduur van de olie en nog veel meer controleren. Fords SecuriAlert-systeem 8 kan voor extra gemoedsrust zorgen door met behulp van voertuigsensoren elke poging om in het voertuig te stappen op te volgen – zelfs als er een sleutel wordt gebruikt – en waarschuwingen naar de telefoon van de gebruiker te sturen.

De nieuwe Focus-modellen met SYNC 4 krijgen gratis toegang tot Connected Navigation8 - en Ford Secure8 -abonnementen, waarmee ze functies zoals live verkeers-, weer- en parkeerinformatie8 kunnen gebruiken, alsook tot Local Hazard Information3 , dat bijdraagt tot een verbeterde klantervaring.

Het Ford Secure-abonnement omvat Stolen Vehicles Services8 , een functie die 24 uur per dag bijstand biedt bij diefstal, inclusief tracking en recuperatie. Met een Ford Secure-abonnement ontvangt u ‘Neighbourhood Alerts’ (meldingen van andere voertuigen met SecuriAlert in uw regio) en ‘Location Alerts’. Naarmate er draadloze updates van Power-Up beschikbaar worden, kan de eigenaar deze meldingen gebruiken om grenzen te creëren en meldingen door te sturen wanneer het voertuig de afgebakende zone verlaat.

Geconnecteerde navigatieomvat realtime en voorspellende verkeersinformatie aangeleverd door TomTom, waarbij Garmin® zowel ‘in-vehicle’ als ‘in-cloud routing’ gebruikt om de meest efficiënte routes voor te stellen. Live weersinformatie houdt de bestuurder op de hoogte van de omstandigheden op zijn route en op zijn bestemming en kan hem waarschuwen voor zware weersomstandigheden die zijn rit kunnen beïnvloeden8 . Driedimensionale kaarten van grote steden en parkeerinformatie helpen hem om door onbekende omgevingen te navigeren.

De geavanceerde verlichtingstechnologieën omvatten standaard ‘full led’-koplampen met automatische grootlichten3 en de functie Manoeuvring Light die een breder lichtpatroon activeert om de zichtbaarheid te verbeteren wanneer de wagen een manoeuvre tegen lage snelheid detecteert. 3 Bovendien omvatten de optionele Dynamic Pixel Led-koplampen op de topversies geavanceerde voorzieningen zoals:

 • Verblindingsvrije grootlichten3 , die een camera aan de voorzijde gebruiken om tegenliggers te detecteren en een ‘verblindingsvrije plek’ in het lichtbundelpatroon te creëren door stralen te blokkeren die anders in de ogen van andere weggebruikers zouden schijnen.
 • Dynamic Bending3 vergroot het gezichtsveld met behulp van een naar voren gerichte camera om de weg te lezen en de binnenkant van bochten in de weg te verlichten.
 • Slechtweerverlichting3 , die het lichtbundelpatroon wijzigt voor een beter zicht wanneer de ruitenwissers ingeschakeld zijn
 • Sign-based Light3 , dat een naar voren gerichte camera gebruikt om verkeersborden te detecteren en te gebruiken als aanwijzing om het lichtpatroon aan te passen en fietsers en voetgangers beter te verlichten op kruispunten en rotondes.

De nieuwe Focus voegt ook zijn complete gamma geavanceerde rijhulpsystemen toe, ontworpen om de bestuurder meer vertrouwen te geven en het rijden minder veeleisend te maken.

Blind Spot Assist3 bouwt voort op de functionaliteit van het Blind Spot Information System door de dode hoeken van de buitenspiegels te controleren op voertuigen die van achteren naderen. Het systeem kan tegensturen om de bestuurder te waarschuwen en een verandering van rijstrook te ontmoedigen wanneer een potentiële aanrijding wordt gedetecteerd. Zo leidt het de auto van gevaren weg. Het systeem scant aangrenzende rijstroken tot 28 meter achter de wagen, 20 keer per seconde en werkt bij snelheden van 65 tot 200 km/u.

Eveneens nieuw in de Focus is het Blind Spot Information System met Trailer Coverage3 , waarmee de bestuurder via het SYNC 4-aanraakscherm de lengte en breedte kan ingeven van de aanhangwagen die hij wil trekken. Het systeem compenseert automatisch en waarschuwt de bestuurder wanneer er zich een ander voertuig in de dode hoek van de aanhangwagen bevindt.

Het nieuwe Intersection Assist-systeem3 gebruikt de naar voren gerichte camera van de Focus in combinatie met de radar om dreigende aanrijdingen met tegenliggers op aangrenzende rijstroken te detecteren. Wanneer de bestuurder op het traject van een tegenligger rijdt, zoals op een kruispunt, kan het systeem bij snelheden tot 30 km/u automatisch remmen om ongevallen te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken Het systeem werkt zonder dat wegmarkeringen of straatmeubilair nodig zijn en blijft ook 's nachts actief, wanneer de koplampen ontstoken zijn.

Eveneens beschikbaar zijn Local Hazard Information3 , dat bestuurders informeert over gevaarlijke situaties op hun route, zelfs als het incident niet zichtbaar is door een bocht in de weg of andere voertuigen, en de adaptieve snelheidsregelaar met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane Centering3 , die het rijden in stop-startverkeer vergemakkelijken. PreCollision Assist met Active Braking3 helpt bestuurders om aanrijdingen met voertuigen, voetgangers en fietsers te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Active Park Assist 23 kan van zijn kant schakelen, accelereren en remmen om de wagen met een druk op de knop volautomatisch te parkeren.

De nieuwe Focus-modellen beschikken voortaan ook over Rear Occupant Alert, dat voorkomt dat bestuurders kinderen of huisdieren in de wagen vergeten. Het systeem herinnert hen eraan om de achterbank te controleren wanneer de achterdeuren bij het begin van de rit werden geopend.

“De nieuwe Focus zit boordevol nieuwe technologieën en voorzieningen die de bestuurder of passagiers tastbare voordelen opleveren op het vlak van comfort, gebruiksgemak of veiligheid,” aldus Glen Goold, Ford Focus Vehicle Line Director. “Onze klanten verwachten de nieuwste voorzieningen wanneer ze plaatsnemen in een Ford en eisen dat deze zich naadloos integreren in hun leven. Dat is wat we met de nieuwe Focus hebben bereikt.”

Focus Clipper praktischer dan ooit Als antwoord op de feedback van klanten werd een reeks innovatieve nieuwe voorzieningen geïntroduceerd die de bagageruimte van de nieuwe Focus Clipper nog praktischer en handiger maken voor klanten.

De bagageruimte is nu afgewerkt met een hoogwaardig laagpolig tapijt, dat vroeger exclusief werd gebruikt voor de interieurvloer en vloermatten van de Vignale-modellen. Dat zorgt niet alleen voor een hoogwaardig gevoel, maar is dankzij de korte vezels ook eenvoudiger te  reinigen. Een bijkomend zijdelings bagagenet is ideaal om kleinere voorwerpen op te bergen, die zich anders tijdens het rijden in de koffer kunnen verplaatsen, en twee led-lichten verzekeren een betere verlichting in het donker.

De verstelbare koffervloer heeft voortaan een centraal scharnier, waardoor hij kan worden opgevouwen tot een verticale verdeler die in een hoek van 90 graden kan worden vergrendeld. Zo creëert ze twee afzonderlijke ruimtes om voorwerpen veiliger op hun plaats te houden.

De bagageruimte is nu ook voorzien van een natte zone, met een bekleding die in de koffer kan worden geïntegreerd om hem te beschermen tegen water afkomstig van voorwerpen zoals wetsuits en paraplu's. De waterbestendige voering kan uit de koffer worden verwijderd om het water af te voeren of de bekleding te reinigen. Ook kan de natte zone van de rest van de koffer worden afgesloten wanneer de vloer is neergeklapt, of kan ze worden gescheiden met de verticale verdeler om natte en droge zones te creëren.

Bovendien bevat de bagageruimte van de Focus Clipper nu een instructielabel met vereenvoudigde schema's om de verschillende functies van de laadruimte uit te leggen. Tijdens klantonderzoek ontdekte Ford dat 98 procent van de huidige Focus Clipper-eigenaars niet van alle bestaande voorzieningen op de hoogte was, zoals de opbergruimte voor de bagageafdekking en de koffervloer, de ontgrendeling van de zetels vanop afstand en het scheidingssysteem voor de vloer. Het label legt de functies eenvoudig en duidelijk uit zonder dat de gebruiker de gebruikershandleiding moet raadplegen voor instructies.

Nieuwe Focus ST
Ford onthulde vandaag voor het eerst ook de nieuwe Focus ST met de krachtige EcoBoostbenzinemotor, verkrijgbaar als hatchback en Clipper en ontwikkeld door Ford Performance.

De nieuwe Focus ST onderscheidt zich door een gedurfd koetswerkdesign dat zijn uiterst performante karakter nog benadrukt. Details zijn onder meer de honingraatroosters bovenaan en onderaan, de grote zijdelingse luchtuitlaten, de zijschorten en de aerodynamisch geoptimaliseerde spoilers onderaan en op het dak achteraan. Nieuw ontworpen 18” lichtmetalen velgen zijn standaard en als optie zijn ook 19”-velgen verkrijgbaar.

Binnenin beschikt de Focus ST over gloednieuwe Performance-zetels, die intern werden ontwikkeld door Ford Performance ingenieurs om een hoog niveau van ondersteuning en comfort te bieden, zowel op het circuit als tijdens schoolritten. De zetels kregen het keurmerk van de toonaangevende organisatie voor een gezonde rug, Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR). De veertienvoudig elektrisch verstelbare zetels, inclusief viervoudig verstelbare lendensteun, helpen bestuurders hun ideale rijpositie in te stellen terwijl de standaard zetelverwarming bijdraagt tot een hoog comfortpeil.

De nieuwe Focus ST wordt aangedreven door een 2.3 EcoBoost-benzinemotor die 280 pk en 420 Nm koppel levert, in combinatie met een ‘twin scroll’-turbo die turbolag tegengaat. Een handgeschakelde zesversnellingsbak met ‘rev matching’-technologie is standaard met de standaard X Pack voor soepelere, consistentere terugschakelovergangen. Een zeventrapsautomaat met schakelhendels is eveneens verkrijgbaar.

Andere uiterst performante rijtechnologieën zijn onder meer een elektronisch sperdifferentieel dat de bochtprestaties en de tractie tijdens het accelereren verbetert, evenals een optionele  continu gestuurde schokdemping die de stuur-, rem-, ophangings- en koetswerkinput 500 keer per seconde controleert om de dempingsreacties aan te passen voor een optimaal rijcomfort en een maximale controle in de bochten. ST-modellen, met hun standaard X-pack, beschikken over Dynamic Pixel Led-koplampen, 19” lichtmetalen velgen en een bijkomende circuitmodus binnen de inschakelbare rijmodi voor een geoptimaliseerde feedback van de EPASstuurinrichting, een agressievere afstelling van het gaspedaal en een hogere interventiedrempel voor het ESC-systeem.

“De nieuwe Focus ST is een cruciaal onderdeel van het nieuwe Focus-gamma. Hij vormt de ultieme uitdrukking van de Focus-filosofie: een auto die echt rijplezier biedt, kan ook naadloos aansluiten bij het dagelijkse leven,” aldus de Waard.

Maak een afspraak

Nieuws

Promoties

 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015

  Nieuwe 100% elektrische Explorer vanaf €46.015
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PRIVATE LEASE | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - €559/maand via Private Lease
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD EXPLORER EV

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting

  Nieuwe 100% elektrische Explorer - in Financiële Renting
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  PROMOTIONELE PRIJS | FORD TRANSIT CHASSIS CABINE

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw

  Transit Chassis Cabine Ambiente €25.637 excl. btw
 • Promotie eindigt op: 31/05/2024

  FINANCIËLE RENTING | FORD TRANSIT

  Transit Trend - in Financiële Renting

  Transit Trend - in Financiële Renting
 • Bekijk de laatste promoties
Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws